Vi står bakom Koppla - smart cykelteknologi

Bakom Koppla står vi, Cycleurope, Sveriges största cykelkoncern med närmare tio välkända varumärken i vår portfolio. Vår största drivkraft är, och har alltid varit, att bidra till mer, bättre och säkrare cykling. Koppla är resultatet av ett långt arbete för att skapa en bättre upplevelse och ett tryggare ägande för dig som cyklar. Idag hittar du cyklar utrustade med Koppla – smart cykelteknologi hos Crescent och Monark.

Otrygghet och rädsla för stöld ska inte få hindra oss att cykla

När vi synar undersökningar som gjorts och när vi själva är ute och samtalar med cyklister, visar det sig att väldigt många känner sig osäkra i trafiken och är rädda för att få sin cykel stulen. Denna otrygghet visar sig vara så pass hög att 1 av 6 personer inte väljer att köpa en cykel för just rädslan att bli av med den. Två problem och rädslor som enligt oss inte ska få finnas.

Så föddes Koppla - smart cykelteknologi

Som en del i utvecklingsresan av Koppla samlade vi framstående tech-kompetenser i olika sammansättningar och vid olika tillfällen. Vi genomförde hackatons i sökandet av lösningen på den upplevda otrygghet som vi ringat in. Detta genom att använda uppkoppling för och med elcykeln, detta såkallad IOT – Internet of things. Resultatet blev en lista med möjligheter. Möjligheter att skapa smarta, trygga och säkra elcyklar.

Detta blev starten på att vi nu stolt tar en ny generation säkerhet till marknaden; Koppla – Smart cykelteknologi, utvecklad och skapad av Cycleurope.

Detta är Koppla smart cykelteknologi

Med Koppla smart cykelteknologi kopplar du upp din cykel med en app som gör att du alltid har koll på din cykel; vart den är och hur den mår. Din Cykel med Koppla är utrustad för maximal säkerhet och ett utvecklat stöldskydd håller tjuven borta.

Men för oss är Koppla också ett manifest och en synliggörare av vår vision om att ingen ska skadas i trafiken av något som cykeln hade kunnat motverka samt att inga cyklar ska kunna stjälas. Två delar i vårt dagliga arbete med att maximera
säkerheten för dig som cyklist. Och ja, vi fortsätter att utveckla vår smarta cykelteknolgi – varje dag. Du kan alltid uppdatera dig om det senaste här på vår webbplats.

Håll dig uppkopplad!

/Cykelvännerna på Cycleurope

Tillbaka